Verslag van het bezoek aan “Kruidencentrum De Sprenk”

Er was geen kruid tegen gewassen, tegen de gezonde belangstelling van de Vrienden van Elsendorp voor de talrijke kruiden in “Kruidencentrum De Sprenk”, prachtig gelegen in het buitengebied van De Mortel, net als Elsendorp deel uitmakend van de gemeente Gemert-Bakel.
Op zaterdag 17 juli 2010 togen ruim 50 Vrienden per auto of fiets naar deze unieke locatie, waar zij werden ontvangen met koffie of kruidenthee.
Kruidencentrum De Sprenk is een opleidingscentrum voor Herboristen (kruidendeskundigen), Therapeutische vorming en Natuurgeneeskundig Aromatherapeut, maar verzorgt ook groepsarrangementen waarbij de deelnemers kennis vergaren over kruiden en hun mogelijkheden.
In vier groepen werd door de Vrienden van Elsendorp deelgenomen aan diverse activiteiten. Terwijl de éne groep een rondleiding kreeg door de kruidentuin, nam de tweede groep deel aan de workshop mosterd maken. De derde groep bekwaamde zich in het maken van eigen kruidenazijn en de vierde had een uurtje vrij.
Er waren ook nog workshops likeur en badshampoo maken, natuurlijk op kruidenbasis. Iedereen kon deelnemen aan twee workshops die door eigenaar Max (azijn), Maartje (mosterd) of Marga (likeur en badshampoo) werden verzorgd. Max en Marga deden ook de rondleidingen.